Julkaistu Jätä kommentti

Ensimmäiset protot seileistä

Pääsin alkuun suunnittelussa, kun sain tarvittavat suunnitteluohjelmistot asennettua. Käytännössä olin selvittänyt olemassa olevia vaihtoehtoja purjeiden suunnitteluohjelmistoista. Lopulliseksi valinnaksi muodostui SmarAzure, jonka toiminnallisuudet tarjoavat suunnitteluosaamisen kehittymiselle runsaasti tilaa.

Koen ohjelmiston mahdollistaman suunnitteluprosessin innoittavana. Parametrien muuntaminen välittyy reaaliaikaisesti 3D-mallinnuksessa, jota voi pyöritellä haluamaansa suuntaan. Oman veneen tarkkojen mittojen ottaminen luo edellytykset digitaalisen mallin toteuttamiselle. Alla olevassa kuvassa on esitetty ensimmäisiä kokeiluja kolmen purjeen setistä, jonka olen nimennyt SailSafeX-projektiksi. Seuraaavassa julkaisussa kerron tarkemmin luotujen purjemuotojen suunnitteluvalinnoista.

Ensimmäiset SailSafeX-prototyypit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *